Hokejisti Petrohradu vyučovali 'Levov' v Poprade

27.10.2011 Celý región

POPRAD 27. októbra (WEBNOVINY) - Hokejisti HC Lev Poprad prehrali vo štvrtkovom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na domácom ľade s favorizovaným ruským tímom SKA Petrohrad 0:4.

HC Lev Poprad - SKA Petrohrad 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Góly: 38. Maartensson (Kirill Koľcov, V. Tichonov ml), 39. Weinhandl (Denisov), 56. Thoresen (D. Kalinin, Kirill Koľcov), 58. V. Tichonov ml. (Průcha)

Zostavy:
HC Lev: Duba - Pilař, Klouček, Hunkes, Mezei, Sigalet, Mihálik, Jank - Bartečko, V. Nedorost, Nagy - Špirko, J. Mikúš, Netík - Rudolf Huna, Kristek, Chabada - Da Silva, E. Lundberg, Balán - Sekáč
SKA Petrohrad: Štepánek - Kirill Koľcov, D. Kalinin, Grebeškov, Denisov, Semjonov, Višnevskij - V. Tichonov ml., Thoresen, Průcha - Weinhandl, Maartensson, Klimenko - Rybin, Nepriajev, Arťuchin - I. Makarov, F. Fiodorov, Koroľov

I. tretina

Po úvodnom nápore ruského tímu, ktorý priniesol iba Klimenkovu nepresnú koncovku, zavelili do útoku domáci. V 3. min to od modrej skúšal Hunkes, dobrý manéver predviedol i Rudolf Huna, no puk držal príliš dlho na svojej hokejke. Z nádejného prečíslenia mohol skórovať i Nagy, v rozhodujúcom momente sa však pošmykol a Kalinin odpratal puk do bezpečia. Vzápätí vypálil Netík, jeho krajan Štepánek v bránke hostí bol proti. Popradčania hnaní vypredaným hľadiskom hrali s veľkým nasadením a predvádzali ofenzívny hokej. V 15. min predviedol odvážnu akciu Arťuchin, ktorý si nenechal vziať na modrej čiare puk, a takmer prekonal Dubu. Poprad neskóroval ani v dvoch presilových hrách, i keď Mezei pálil "hlava-nehlava" a tesne pred prvou sirénou neprekonal Štepánka ani Lundberg.

II. tretina

Petrohrad mohol skórovať hneď v úvode druhej časti hry, Kalinin však nenamieril presne. Hráči SKA "radi" držali puk na svojich hokejkách čo najdlhšie a podarilo sa im eliminovať domáce útočné "šíky". Aktivitou hýril útočník Petr Průcha, ktorý najčastejšie hľadal recept na prekonanie Dubu. V polovici stretnutia hrali petrohradskí hokejisti prvý raz v početnej výhode, Denisov pálil od modrej, no Duba predviedol efektný semafor. Onedlho však už Petrohrad viedol.

Mihálik pred bránou pozabudol na Maartenssona a švédsky útočník z otočky prekonal domáceho gólmana - 0:1. Neprešla ani minúta a hostia znovu "zatočili" s popradskou defenzívou, Mezei bol prikrátky na Weinhandla a Duba druhý raz kapituloval - 0:2. Tretí gól v krátkom slede mohol pridať ešte Koľcov, v blízkosti bránky však prestrelil.

III. tretina

Popradčania sa snažili streliť kontaktný gól, ale výborne organizovaná defenzíva hostí na čele s nepriestrelným Štepánkom bola proti. Petrohrad nedovolil "Levom" utvoriť si výraznejší nápor, gólom sa neskončili ani strely Nagya či Lundberga. V 48. min z otočky skúšal Bartečko prekvapiť Štepánka, ale nebol úspešný. Rusi mali v tretej tretinu hru pevne v rukách a svojmu súperovi veľa nedovolili. Päť minút pred koncom pridal tretí gól Petrohradu nórsky útočník Thoresen, ktorý strelou od modrej využil presilovku - 0:3. Mihálikovo vylúčenie potrestal ešte Tichonov, ktorý zdecimovanému Popradu "zasadil" štvrtý úder a spečatil zaslúženú výhru.

Hlasy
Radim Rulík (tréner HC Lev Poprad): "Začali sme dobre, prvá tretina nebola zlá, ale nedali sme gól. Vedeli sme, že súper sa zlepší, začne byť aktívnejší - dostali sme však veľmi smolný prvý gól. V ďalšom priebehu už hral Petrohrad viac
defenzívne. Má skúsené mužstvo a presadiť sa bolo pre našich hráčov ťažké. Ak by sme chceli v súboji s takýmto silným protivníkom pomýšľať na úspech, každý jednotlivec by musel zahrať na hranici svojich možností."
Miloš Říha (tréner Petrohradu): "Chalani odohrali v Poprade zatiaľ najlepší zápas v doterajšom priebehu sezóny. Z taktickej stránky splnili všetko, čo sme si pred duelom stanovili. V prvej tretine nás síce domáci prestrieľali, ale mali iba dve vážnejšie šance. Od druhej časti zápasu sme prevzali iniciatívu, boli sme lepším tímom a zaslúžene sme zvíťazili."
 

Vyberte región